شهید علی اصغر قجاوند

منتشرشده توسط مدیر سایت در تاریخ

شهید علی اصغر قجاوند

شهید علی اصغر قجاوند

شهید علی اصغر قجاوند

 

زندگینامه

شهید علی اصغر قجاوند در تابستان ۱۳۳۶ در خانواده های روستائی وکشاورز در  روستای بتلیجه ازتوابع استان اصفهان دیده به جهان گشود ،قبل از تولد یک سید روحانی که برای تبلیغ به روستا آمده بود، مادر شهید را ازتولدش آگاه نموده و حتی نام اصغر را نیزبرایش انتخاب می کند . مادر شهید می گوید اصغر حدوداً یکساله بود که دوباره همان روحانی به روستا آمد و من دختر بچه ای را بغل کرده و به سید گفتم چرا دروغ گفتی ؟ که سید عصایش را به دور گردن شهید که در همان حوالی در حال بازی بود انداخت و گفت فرزند تو این پسر بچه است و نامش را نیز تکرار کرد .

تحصیلات ابتدایی را در همان روستا به پایان رسانید در حالیکه همزمان با تحصیل در کار کشاورزی و دامداری پدرش را یاری می کرد،پس از پایان دوره ابتدایی به دلیل فقر موجود در منطقه و نبودن دبیرستان شهید ناچاراً برای تحصیل به تهران مراجعت کرد و در ضمن کار به تحصیل در رشته طبیعی ادامه داد.البته دو سال آخر دبیرستان را به طور شبانه گذراند تا اینکه بالاخره در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ دیپلم گردید ، شهید قجاوند پس از اخذ دیپلم به خدمت زیر پرچم اعزام شد که بعد از گذراندن دوره آموزشی در زابل به عنوان حسابدار باشگاه افسران شیراز مشغول گذراندن دوره سربازی گردید .

اوایل سال ۱۳۵۷ و مقارن با اوجگیری انقلاب اسلامی خدمتش به پایان رسیده و به همراه مردم انقلابی میهنمان به جهت سرنگونی رژیم شاهنشاهی پرداخت. با پیروزی انقلاب اسلامی جزء اولین افرادی بود که به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد .

در زندان اوین خدمت مقدس خویش را آغاز نمود در طول مدتی که به عنوان زندانبان مشغول انجام وظیفه بود آن چنان برخورد شایسته ای با زندانیان و خانواده هایشان داشت که همه را شیفته اخلاق حسنه خود نموده بود . پس از مدتی به بیت امام منتقل شد . و در همین حین حفاظت چندین تن از بزرگترین شخصیتهای انقلاب اسلامی از جمله شهید مظلوم آیت الله بهشتی و شهید دکتر باهنر را به عهده گرفت . هنوز چند ماهی از عمر با برکت انقلاب نمی گذشت که غائله کردستان توسط استعمار راه اندازی شد ، او که از ابتدا عهد کرده بود پاسدار انقلاب باشد به کردستان رفت و در کنار سرداران چون شهید بروجردی ، شهید حاج عباس کریمی  حاج احمد متوسلیان،‌ شهیدحاج ابراهیم همت،شهید رضائیان، شهید وصالی و …. به نبرد مقدس علیه دشمنان انقلاب به پاخواست وحماسه ها آفرید، با آغاز جنگ تحمیلی شهید قجاوند به منطقه عملیاتی غرب عزیمت کرد و به همراه دلیرانی چون شهید پیچک ، شهید گلابخش ، محسن چریک و …… در ارتفاعات بازی دراز و سر پل ذهاب و …. ضربات سنگینی را بر پیکره پوسیده رژیم کافر بعثی وارد آوردند و به دلیل ایثارها و رشادتها ئی که ازخود بروز داد به سمت مسئول ستاد عملیاتی قرارگاه غرب کشور انتخاب گردید .

شهید علی اصغر قجاوند در اوائل ۱۳۶۰ بر اساس سنت پیامبر ( ص ) ازدواج کرد که ثمره اش دو دختر می باشد ولی برای این امر فقط یک هفته مرخصی گرفت و دوباره به منطقه برگشت و در همان سال به عنوان یکی از مسئولین طرح و عملیات در ستاد مرکزی سپاه انتخاب شد و در سال ۱۳۶۱ به عنوان یکی از افراد مسئول اطلاعات و عملیات ستاد مرکزی به خدمت خود ادامه داد . با این که حدود سه سال از جنگ می گذشت ، فکر و هویت او نشان می داد که در این مدت تجربه ها و اطلاعات نظامی فراوانی از قبیل تاریخچه ارتش بعث ، یگانهای دشمن از نظر گسترش و کیفیت و حتی اسامی فرماندهانشان روحیه دشمن بعثی و تاریخچه و حدول دقیقی از عملیتهای رزمندگان از روز اول جنگ کردستان گرفته تا حصر آبادان و طریق القدس و بیت المقدس و ….

مسائل جاری در سپاه و مشکلات و روحیات رزمندگان و یگانهای رزم ….. را اندوخته بود و لذا به عنوان یکی از صاحبنظران مسائل نظامی به حساب می آمد و به همین دلیل در ۱۳۶۴ به عنوان یکی از مسئولین اطلاعات قرارگاه خاتم الأنبیاء مرکز عملیات مشترک ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزیده شد و از سال ۱۳۶۵ به بعد به عنوان جانشین معاونت اطلاعات نیروی زمینی سپاه به وظیفه خطیر و حساس خود ادامه داد .

شهید قجاوند که حقیقتاً خود را وقف جبهه و جنگ کرده بود در عملیتهای بازی دراز ،‌فتح المبین ، بیت المقدس ، و رمضان نقش داشته و در عملیتهای خیبر و بدر ، والفجر مقدماتی و الفجر ۱-۲-۳-۴-۸-۹-و کربلا یک ، چهار و پنج بوده نصر هفت و هشت به عنوان یکی از مسئولین اطلاعات عملیات و یکی از طراحان عملیات مستقیماً دخیل و مؤثر و فکر و اندیشه اش همیشه فرماندهان را در تکمیل طرحهای عملیاتی یاری می نمود تا اینکه در عملیات وسیع و الفجر ده به فیض عظمای شهادت و لقاء الله نائل آمد.

 

گلزار شهدا


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.