شهید حمید معینیان

منتشرشده توسط مدیر سایت در تاریخ

شهید حمید معینیان

شهید حمید معینیان

شهید حمید معینیان

 

زندگینامه شهید حمید معینیان

سردار سرتیپ پاسدار شهید حمید معینیان سال ۱۳۳۵ در شهر اهواز طلوع کرد. نامش را حمید گذاشتند تا پسندیده دو عالم گردد.در سال ۱۳۵۴ به سربازى رفت و در آن سالهاى خفقان زده به توزیع پیامهاى حضرت امام (ره) و مطالعه کتب ممنوعه انقلابى اقدام نمود و بارها توسط حفاظت محل خدمتش مورد بازجویى قرار گرفت. بعد از اتمام خدمت به اتفاق سردار شهید محمدرضا پورکیان “تشکل سربازان گمنام” را در دانشگاه اهواز راه اندازى نمود و به فعالیت سیاسى پرداخت.

مبارزات قبل از انقلاب

پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان سعدی  به سربازی اعزام شد . نیمه های دوره سربازی مصادف با آغاز نهضت امام خمینی (رحمت ا … علیه ) بود ایشان با توجه به تربیت اسلامی که درخانواده روی او صورت گرفته بود با مطالعات منظمی که در زمینه کتب مذهبی و موضوعات اسلامی داشت و نیز بخاطر روحیه انقلابی اش  به دفعات مورد بازجویی و بازداشت و آزار واحدهای ساواک رژیم شاهنشاهی قرار گرفت به گونه ای که چون توسط ضد اطلاعات ارتش شناسایی شده بود  با مشقت فراوان دوران سربازی را به اتمام رساند ولی با وجود تهدید ها و آذار و اذیتهای رژیم علیه او همچنان عقاید انقلابی و اسلامی و عشق به امام خمینی را همیشه در دل زنده نگهداشته بود .

پس از آن حمید موفق به اخذ ویزای تحصیلی و پذیرش در دانشگاه میشیگان واقع در ایالت میشیگان از طرف دولت امریکا شد و این نقطه عطفی  در تاریخ زندگی حمید بود چرا که هنگامی که یک روز مانده به پرواز در حالیکه حمید با ویزا و بلیط هواپیما در دست آماده سفر جهت تحصیل در یکی از معتبرترین دانشگاه های جهان  بود امام در پیامی از جوانان خواست تا با حضور خود در عرصه مبارزه علیه رژیم پایه های انقلاب را تقویت کنند لذا در کمال تعجب اطرافیان و حتی دوستان و آشنایان نزدیک  او از رفتن به آمریکا و تحصیل منصرف بلیط را باطل و تصمیم به حضور و خدمت در انقلاب نمود و مبارزه را بصورت جدی تر ادامه داد که در ابتدا به تکثیر و توزیع پیامهای رهبر انقلاب حضرت امام خمینی پرداخت و سپس مبارزه مسلحانه علیه رژیم را آغاز نمود و با حمله شبانه به مراکز شهربانی بهمراه هم رزمانش خسارت فراوانی بر آنها وارد نمودند .

فعالیت پس از انقلاب و قبل از جنگ

پس از پیروزی انقلاب بلافاصله به عنوان نماینده کمیته انقلاب اسلامی درشهربان استان خوزستان منصوبشد و تمام همت خود را جهت انجام  مسئولیت محوله بکار گرفت و این مقطع را به نحو احس انجام داد و پس از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت آن در آمده و در طی دوره های متعددی که گذرانده بود در خنثی سازی تهدیدات علیه نظام از جمله آن میتوان به کودتاچیان در استان (ایادی کودتا نوژه) اشاره نمود نقش موثری را  ایفا نمود و با دوست و همرزمش شهید محمد رضا پورکیان تشکل سربازان گمنام را در دانشگاه اهواز (دانشگاه شهید چمران کنونی) راه اندازی نمود .

تشکیل خانواده

در سال ۱۳۵۸ با یکی از خواهران مومنه سپاه اهواز که البته از همسایگان قدیمی نیز بودند ازدواج نمود که حاصل اجرای سنت نبوی دو فرزند پسر شد که در حال حاضر ایشان در مقاطع تحصیلی دکترا و کارشناسی ارشد  در رشته های مدیریت و مهندسی مکانیک مشغول به تحصیل و خدمت به ایران عزیز هستند.

شهید حمید معینیان با پیروزى انقلاب به سپاه پاسداران پیوست و در کنار برادرانی چون محسن رضایی ، رحیم صفوی ، شهید حسن باقری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به خدمت پرداخت و تمام همت خود را جهت نیروسازى به کار گرفت‌و با آغاز جنگ تحمیلى در مسئولیتهاى مختلف از جمله جانشین مسئول واحد اطلاعات جنوب، مسئول واحد اطلاعات عملیات قرارگاه کربلا، مسئول طرح و عملیات سپاه هشتم قدس ایفاى نقش نمود و در ادامه خدمت به لحاظ ضرورت آموزش مجددا به پادگان شهید حبیب‌اللهى رفت و به عنوان معاونت آموزش مرکز آموزشى پادگان حبیب‌اللهى‌مشغول به خدمت گردید.

آغاز جنگ تحمیلی

با آغاز جنگ تحمیلی و احساس تکلیف دفاع از اسلام و انقلاب و کشور چندین روز قبل از آغاز رسمی جنگ ( ۲۵ شهریور ۱۳۵۹ ) به دفاعات متعدد به درخواست مسئولین و فرماندهان وقت در منطقه شلمچه و همچنین پاسگاه های منطقه حاضر و آخرین تحرکات دشمن را بررسی و گزارش نمود . و به همراه سرداران شهیدی چون محمدرضا پورکیان ، گندمکار ، علم الهدی ، داغری و … عملیات چریکی علیه دشمن بعثی را آغاز نمود.

حمید با کسب تجارب ارزنده و با لیاقت ، کاردانی و شجاعتی که داشت توانست برای اولین بار در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بهمراه شهید حسن باقری پایه گذار اطلاعات و عملیات باشد و این کار باعث شد تا فرماندهان وقت حساب ویژه ای روی ایشان باز نموده و مسئولیت فرماندهی سپاه سوسنگرد و مسئولیت خطیر جانشینی واحد اطلاعات جنوب کشور و مسئول اطلاعات و عملیات قرارگاه مرکزی کربلا را در عملیاتهای طریق القدس ، فتح المبین ، بیت المقدس و رمضان را بر عهده او نهادند .

سردار رشید اسلام سرتیپ پاسدار شهید حمید معینیان با این مسئولیت های خطیر خود را وقف آرمانها و عقیده پاکش نموده بود و این روحیه شجاعت منش از دیدگاه فرماندهان وقت پنهان نماند و باعث گردید تا پس از عملیات رمضان و به منظور ساماندهی مراکز پشتیبانی به عنوان مسئول طرح و عملیات سپاه هشتم قدس منطقه ۸ و عضو شورای عالی فرماندهی و مسئول اطاق جنگ منصوب گردید .

ایشان از شاخص ترین فرماندهان در طراحی عملیات بیت المقدس که منجر به آزاد سازی خرمشهر گردید میباشند و افتخار دریافت مدال لیاقت و فتح از دستان رهبری را داشته اند .

در ادامه خدمت با توجه به تجارب ارزنده در راستای پرورش نفرات زبده و کارآمد به لحاظ ضرورت آموزش به عنوان جانشین معاونت آموزشی پادگان شهید حبیب الهی منصوب گردید تا این بار نیز خوش خدمتی خود را به اسلام ، امام و کشور عزیزمان به اثبات برساند .

لبیک بر معبود

همزمان با آخرین مسئولیت محوله  با در خواست فرماندهی وقت قرارگاه کربلا جهت کمک و همفکری در منطقه کربلای ۴ با تعدادی نیروی زبده آن پادگان در منطقه فوق حاضر و پس از سه روز نبرد و حضور خالصانه و شجاعانه و در کمال بی ریایی در ساعت ۱ ظهر روز پنجم دی ماه سال ۱۳۶۵ در یک روز سرد همزمان با ندای اذان ظهر در منطقه در محیطی گرم از شوق وصال یار در زیر باران بمبهای خوشه ای هواپیماهای بعثی خورشید وجودش غروب نمود و به کاروان پاک شهدا پیوست .

خاطره ای از زبان شهید حمید معینیان

حسن باقری پیشنهاد تشکیل اتاق نقشه و یک چیزی شبیه اتاق جنگ را دادند که پیشنهاد بسیار خوبی بود و ما هم شروع به اجرا کردن این پیشنهاد کردیم و یک اتاق نقشه درست شد که کلیه نقشه‌های منطقه جنوب در آن‌جا گذاشته می‌شد.حسن باقری دنبال این بود که با یک برنامه‌ریزی دراز مدت و یک برنامه‌ریزی دقیق بتواند مشکلی را از دوش جنگ بردارد و در این رابطه بسیار دقیق کار کند.

 

 

گلزار شهدا